Österrike möjliggör kryptobetalningar i över 2500 butiker

Det österrikiska fintechföretaget Salamantex har meddelat implementeringen av crypto som ett nytt betalningsalternativ i mer än 2500 butiker i det europeiska landet. Salamantex är en leverantör av digital betalningsprocesser registrerad hos Financial Market Authority (FMA), som har integrerat ett A1-betalningssystem som tillåter ägare av Bitcoin Revolution, Dash och Ethereum att använda sina kryptor som betalningsmedel i någon av dessa butiker.

Men köpmännen får i stället euro. Oavsett vilken betalningsmetod kunden använder, får handlaren inköpspriset i euro och har därför ingen valutakurs eller valutarisk.

Enligt Markus Pejacsevich, COO Salamantex:

Vårt mål är att göra betala med digitala valutor vid kassan så enkelt och naturligt som vi har varit vana vid med kreditkort i årtionden. Med A1 har vi en partner för den österrikiska utvecklingen som, precis som oss, är övertygad om framtidens betalningssystem och arbetar för att göra betalningar med digitala tillgångar tillgängliga för de breda massorna. Acceptet av cryptocurrencies öppnar nya välmående kundgrupper och gör det möjligt för handlare att positionera sig som pionjärer i sin bransch.

Österrike är ett av de första europeiska länderna som genomförde en så storskalig åtgärd som möjliggör kryptobetalningar. I takt med att fler och fler länder börjar implementera nya system för att bli av med kontanter, delvis på grund av coronavirus smittsam karaktär, blir krypton mer mainstream än någonsin.

Enligt tillkännagivandet:

Även om Österrike traditionellt är ett land med en hög affinitet för kontanter, har de senaste månaderna lett till en förändring av tankarna efter att människor uppmanades av regeringen och detaljhandlarna att främst byta till kontantlösa betalningstransaktioner så långt som möjligt.

Salamantex planerar också att utöka sina kryptobetalningstjänster till grannländerna i den kommande framtiden.