Crypto Analyst forklarer, hvorfor PlanBs S2F-model ikke kan forudsige Bitcoin-pris

Søndag (27. september) forklarede den populære makroøkonom og kryptoanalytiker Alex Krüger (@krugermacro på Twitter), hvorfor den pseudonyme analytiker „PlanB“ (@ 100 billion USD på Twitter) tager fejl ved at bruge værdiansættelsesmodellen stock-to-flow (SF) for forudsige prisen på Bitcoin.

I et Medium-blogindlæg, der blev offentliggjort den 19. marts 2019, talte PlanB om knaphed med hensyn til aktie-til-strøm-forholdet (SF) – hvor lageret er „størrelsen af de eksisterende lagre eller reserver“ og strømmen er „den årlige produktion“ – og brugte dette til at modellere Bitcoins værdi.

Han skrev:

”Den forventede markedsværdi for bitcoin efter halvering i maj 2020 er $ 1 trn, hvilket svarer til en bitcoin-pris på $ 55.000. Det er ret spektakulært. Jeg antager, at tiden vil vise, og vi ved sandsynligvis et eller to år efter halveringen, i 2020 eller 2021.

”Folk spørger mig, hvor alle de penge, der er nødvendige for en markedsværdi på $ 1 mia. Bitcoin ville komme fra? Mit svar: sølv, guld, lande med negativ rente (Europa, Japan, USA snart), lande med rovregeringer (Venezuela, Kina, Iran, Tyrkiet osv.), Milliardærer og millionærer, der afdækker mod kvantitativ lempelse (QE), og institutionelle investorer at finde det aktiv, der har bedst udført de sidste 10 år. ”
Han fortsatte med at sige:

”Der findes et statistisk signifikant forhold mellem aktie-til-flow og markedsværdi. Sandsynligheden for, at forholdet mellem aktie-til-strøm og markedsværdi skyldes tilfældigheder, er tæt på nul. ”

Siden PlanB vedtog S2F-modellen til Bitcoin Era, er denne værdiansættelsesmodel blevet meget populær i kryptosamfundet. Dens popularitet skyldes sandsynligvis en kombination af enkelheden i den grundlæggende idé bag den (dvs. at „den knaphed, målt ved SF, direkte styrer værdien“), PlanBs farverige diagrammer og de meget bullish prisforudsigelser for Bitcoin, man kan lave ved hjælp af denne model.

Krüger har længe været kritiker af at bruge S2F-modellen til at forudsige prisen på Bitcoin. Dette sagde han om S2F-modellen den 31. juli:

Derefter, tidligere i dag, besluttede Krüger at oprette en ny Twitter-tråd for at forklare, hvorfor S2F ikke kan bruges til at forudsige prisen på Bitcoin:

  • “Et stigende forhold mellem lager og strøm fører til lavere volatilitet. Det er alt, hvad det gør. Intet andet. Det er meningsløst at tænke, at bitcoin S2F, et tal, der går ned programmatisk, og alle ved, hvad det vil være på ethvert tidspunkt, kan bruges til at forudsige pris.”
  • “Den forudsigende kraft af S2F-modellen afhænger helt i nærværelse af møntintegration. Hvis der findes møntintegration, fungerer modellen. Cointegration kan kun eksistere mellem tilfældige variabler. Men Bitcoin-levering er IKKE tilfældig => S2F ikke tilfældig => ingen møntintegration.”

Krüger er ikke den eneste, der er meget skeptisk over for S2F-værdiansættelsesmodellen for Bitcoin.

Den 30. juni offentliggjorde Nico Cordeiro, Chief Investment Officer hos det digitale aktivforvaltningsfirma Strix Leviathan, et blogindlæg, hvor han hævdede, at Bitcoins S2F-model er „fatalt mangelfuld.“

Cordeiro siger, at han har identificeret flere problemer med det „teoretiske forslag“ og „empiriske fundament“ i PlanB’s papir:

”Fra et teoretisk grundlag er modellen baseret på den ret stærke påstand om, at USD-markedsværdien af en monetær vare (f.eks. Guld og sølv) stammer direkte fra deres nye forsyningshastighed. Der gives ingen beviser eller forskning til støtte for denne idé, bortset fra de entydige datapunkter, der er valgt til at kortlægge guld og sølvs markedsværdi i forhold til Bitcoins bane.“

”Det andet er den naive anvendelse af en lineær regression, der resulterer i stor sandsynlighed for, at en forsker finder falske resultater. „Gode“ statistiske resultater, såsom en høj R-firkant, udgør ikke et meningsfuldt fund. Det er almindeligt, at forskere undervurderer, hvor ofte sådanne teknikker fører til falske resultater. Især i denne situation, hvor der er en stor grad af frihed, hvor mange tilfældige data kan passe til et bestemt resultat. ”

Han fortsætter med at sige:

”Efter en dybere refleksion ville få tage alvorligt tanken om, at guldets USD-pris er en funktion af dets egen forsyningshastighed, og derfor også Bitcoin. Alligevel har den formodede matematiske præcision, der præsenteres i papiret, resulteret i, at SF-modellen fortsat er stærkt forfremmet i både detail- og professionelle investeringskanaler.

”Investorer skal være meget skeptiske over for denne model, selvom de mener, at Bitcoin er digitalt guld. SF-papiret er ikke korrekt empirisk analyse, men mere beslægtet med et marketingstykke, hvor forfatteren forsøger at overbevise læserne om, at Bitcoin vil være meget mere værd i morgen. Dette kan muligvis vise sig at være sandt, men det har ikke meget at gøre med Bitcoins leveringsplan. „